Journalistiek in de multiculturele samenleving

Toine Heymans (de Volkskrant) ‘Ik had me voorgenomen mijn onkunde nooit te verbloemen, en me op te stellen als een enthousiaste reiziger in onbekend gebied. Ook wilde ik weg van de instituties, de rapporten, de allochtone zelforganisaties, de politici. Als verslaggever in Allochtonië heb je weinig aan ze; ook die instituties, onderzoekers, allochtone zelforganisaties en politici hebben vaak geen idee waarover ze spreken. Ik wilde zijn waar de multiculturele samenleving was. Dat bracht me van gebedszalen in moskeeën tot de remigrantengemeenschappen in het Rifgebergte van Marokko en leverde me snel een goed netwerk op van bronnen, waarop ik al die jaren goed heb kunnen vertrouwen.’ Uitgave van de werkgroep M&M van de NVJ (2004), samenstelling Ellen de Vries. Lees hier verder