
MIJN eerste artikelen schreef ik voor dagblad De Waarheid (vanaf 1989), later werkte ik als freelancer voor diverse andere dag-, opinie-, vak- en special interestbladen.
Onder andere voor de Volkskrant, Broadcast Magazine, De Journalist, Boekblad en Schorermagazine, Trouw en De Groene Amsterdammer. Ook schreef ik voor bedrijfsbladen van Van den Bergh Nederland, Elida Andrélon, PPGH/JWT en Blum & Partners/ Mattel.
IK verrichtte tekst- en (eind)redactiewerkzaamheden, onder meer voor de boeken K'ranti! de Surinaamse Pers 1774-2008 (Persmuseum/ KIT Publishers 2008), Van Janmaat tot Jahjah, 20 jaar Migranten & Media (Uitgeverij De Balie 2004) en Journalistiek in de Multiculturele samenleving (uitgave van Migranten & Media en de NVJ 2004). Andere opdrachtgevers waren: de Hogeschool van Amsterdam ( magazine Havana), ministerie van OCenW/ MLB (website), de KRO (programmablad Studio) en de KNCV (Tegen de tuberculose).
DAARNAAST produceerde ik (congres)verslagen voor het ministerie OC&W/MLB en de Gemeente Amsterdam.
Kijk hier voor een overzicht van mijn gepubliceerde artikelen
recente toevoegingen
Hoezo geheim?
|41 jaar geleden pleegden , op 25 februari 1980, pleegden sergeanten o.l.v. Desi Bouterse een coup in Suriname. Geruchten dat de Nederlandse kolonel Hans Valk Bouterse een plan in handen zou hebben geduwd zijn nooit helemaal verstomd. Geheime documenten die pas in 2060 openbaar mogen, voedden de argwaan. Maar hoe geheim zijn die documenten eigenlijk?
Lees meerWat een smerige manier van ondervragen…
|‘Wat een smerige manier van ondervragen tussen twee haakjes. Heel smerig is dit…’ Aldus Oltmans tegen Adriaan van Dis in de VPRO-talkshow ‘Hier is… Adriaan van Dis’ (1985). Wat is er waar van de beschuldiging dat freelance journalist Oltmans zich door machthebbers – onder wie Bouterse – liet betalen voor journalistieke vleierij. Lees hier mijn
Lees meerThe making of Ronnie Brunswijk in Nederlandse media
|‘De binnenlandse oorlog in Suriname was als oorlogsverslaggever een van mijn mooiste reizen. Het was een bijna zwart-wit verhouding. The good guy tegen de bad guy’, zei Arnold Karskens, doorgewinterd oorlogsjournalist, tijdens de presentatie van zijn boek Rebellen met een reden eind oktober 2009 tegen de Wereldomroep. Lagen die verhoudingen wel zo zwart-wit? Over de
Lees meer