Preloader

Het werk van Nola Hatterman

Nola Hatterman in Ready Tex Art Gallery in Paramaribo en het Stedelijk Museum Amsterdam

Verwacht in 2020: project rondom Nola Hatterman

Het project De nalatenschap van Nola Hatterman is een initiatief van Ellen de Vries. Zij schreef eerder een biografie over de kunstenares Nola Hatterman (1899-1984) (zie de recensie in de Volkskrant). Doel van dit project is multimedia-aandacht genereren voor deze opmerkelijke vrouw en haar nalatenschap. Dat krijgt o.a. vorm in een expositie van Hattermans werk als onderdeel van de zogenaamde Surinaamse School in het Stedelijk Museum Amsterdam vanaf september 2020. Tot de curatoren behoren: Jessica de Abreu, Claire van Els, Mitchell Esajas, Bart Krieger, Carlien Lammers en Ellen de Vries. In de Ready Tex Art Gallery zullen in maart 2020 reproducties van 40 mooiste werken van Nola Hatterman te zien zijn in Paramaribo, geselecteerd door Rinaldo Klas en Ellen de Vries. Daarnaast ligt in de planning: een oeuvre catalogus (RKD Den Haag), een monografie met essays (naast de genoemde biografie) uitgegeven door Waanders & De Kunst en een documentaire door In-Soo Productions.

Blader door de Proloog hieronder. Noten staan in het boek vermeld op p 176. De naam van de chauffeur Romeo is op zijn verzoek gefingeerd.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to dFlip 3D Flipbook Wordpress Help documentation.