Preloader

Het werk van Nola Hatterman

Nola Hatterman in Readytex Art Gallery in Paramaribo en het Stedelijk Museum Amsterdam

Verwacht in 2020: project rondom Nola Hatterman

Het project De nalatenschap van Nola Hatterman is een initiatief van Ellen de Vries. Zij schreef eerder een biografie over de kunstenares Nola Hatterman (1899-1984) (zie de recensie in de Volkskrant). Doel van dit project is multimedia-aandacht genereren voor deze opmerkelijke vrouw en haar nalatenschap. Dat krijgt o.a. vorm in een expositie van Hattermans werk als onderdeel van de zogenaamde Surinaamse School in het Stedelijk Museum Amsterdam vanaf september 2020. Tot de curatoren behoren: Jessica de Abreu, Claire van Els, Mitchell Esajas, Bart Krieger, Carlien Lammers en Ellen de Vries. Lees hier in het museumtijdschrift over de ‘Het jaar van de kleurrijke blik: hype of eindelijk meerstemmigheid?’

In de Readytex Art Gallery (Paramaribo) vindt in maart 2020 de expo Geen kunst zonder kunnen.’ 40 repro’s van Nola Hattermans mooiste werken plaats. Daarnaast zijn er tien werken van haar leerlingen te zien. Curatoren zijn: Rinaldo Klas en Ellen de Vries. De expo is mogelijk gemaakt door steun van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo.

 

 

 

 

Daarnaast ligt in de planning: een oeuvre catalogus (RKD Den Haag), een monografie met essays (naast de genoemde biografie) uitgegeven door Waanders & De Kunst en een documentaire door In-Soo Productions.  Blader door de Proloog van de biografie hieronder. Noten staan in het boek vermeld op p 176. De naam van de chauffeur Romeo is op zijn verzoek gefingeerd.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to dFlip 3D Flipbook Wordpress Help documentation.