Onderzoek & Multimediaproducties


Boeken

Suriname na de Binnenlandse Oorlog

In 2005 verscheen mijn boek Suriname na de Binnenlandse Oorlog over de gevolgen van de strijd tussen Brunswijk en Bouterse (1986-1992), zogenaamde Binnenlandse Oorlog, in Suriname. Zie ook Booksgoogle.

Nola – portret van een eigenzinnig kunstenares

In 2008 publiceerde ik Nola -portret van een eigenzinnig kunstenares.

In deze biografie portretteer ik de kunstenares Nola Hatterman (1899-1984) tegen de achtergrond van het dekolonisatieproces van Suriname. Vandaag de dag wordt Nola in Suriname beschouwd als ‘grandmother of rebels in Surinamese art’.
Voor meer informatie over Nola klik hier.

Kranti!- De Surinaamse pers 1774-2008

In datzelfde jaar werkte ik mee aan Kranti!- De Surinaamse pers 1774-2008: het eerste overzichtswerk van de Surinaamse persgeschiedenis. Samen met Marc De Koninck schreef ik Epiloog: veerkracht kranten geeft hoop.

Tropenstijl – amusement en verstrooiing in de (post)koloniale pers

In 2011 verscheen mijn artikel De geboorte van WINIED- de terugkeer van satire in de Surinaamse pers in een bundel onder redactie van Gerard Termorshuizen Tropenstijl – amusement en verstrooiing in de (post)koloniale pers. Hierin geef ik een schets van de pogingen van de Surinaamse pers om de grenzen van censuur en zelfscensuur op te rekken tijdens de postmilitaire periode in Suriname (1987-1992) .

Lees hier recensies van de bovenstaande boeken

 


Comments are closed.

Back to Top ↑