Publicist en onderzoeker


Onderwijs / lezingen

VANAF november 2017 t/m april 2018 was ik betrokken bij het mentorenprogramma van de NVJ.

GEDURENDE 2017 hield ik verschillende lezingen over Mediastrijd in Suriname. O.a. in IISG op 9 juni, bij Spui 25 Amsterdam op 30 oktober, bij Beeld en Geluid in Hilversum op 8 december. Zie de longread van Beeld en Geluids mediahistoricus Bas Agterberg en de Persmus van december 2017. Op 12 december presenteerde ik Mediastrijd om Suriname in ’t Nationaal Archief in Paramaribo.  Op 22 april 2016 vertelde ik tijdens het seminar Full Colour – 28 jaar migrantentelevisie digitaal toegankelijk bij Beeld en Geluid in Hilversum over de waarde van deze collectie voor (mijn promotie-)onderzoek en erfgoedprojecten.

NAAR aanleiding van mijn biografie over de Nederlandse kunstenares Nola Hatterman – telg uit een koloniaal milieu die zich specialiseerde in portretten van Afro-Surinamers en in Suriname een kunstopleiding opzette – verzorgde ik verschillende presentaties. Op 21 april 2017 gaf ik – met het oog op het genereren van multimedia-aandacht voor Hattermans werk – een lezing in de Tolhuistuin in de serie Postcolonial Meetings. Kort na het verschijnen van mijn boek in 2008 (herdruk 2009) vertelde ik over haar leven en werk in De Nieuwe Kerk (Amsterdam), het Amsterdams Historisch Museum, Openbare Bibliotheek Amsterdam, Pulchri Studio in Den Haag en het Nola Hatterman Instituut in Paramaribo. In 2010 verscheen in samenwerking met Els Moor en Hilde Neus de lesbrief Nola Hatterman voor middelbare scholen in Suriname. Zie ook www.nolahatterman.com

ALS lid van de NVJ-werkgroep Migranten & Media was ik gedurende tien jaar (1993-2004) betrokken bij het organiseren van Journalistencafés in De Balie en Nieuwspoort (1993-2004). Daarin stond de beeldvorming over de multiculturele samenleving centraal. Voor deze werkgroep coördineerde en organiseerde ik de training Multiculturele journalistiek op redacties bij de Haagsche Courant, Utrechts Nieuwsblad, Dordtenaar, Amersfoortse Courant, i.o.v. NVJ/ Migranten & Media (2002-2004). Klik hier voor de publicatie.

 

 

 

 


Comments are closed.

Back to Top ↑