Nola, portret van een eigenzinnig kunstenares

oktober 24, 2011 in In de media, recensies

Nola Hatterman (1899-1984) groeide op in Watergraafsmeer, woonde in deRivierenbuurt en de Falckstraat. Ze volgde de toneelschool, was te zien in films(o.a. in De Bolsjewiek van Theo Frenkel sr, zie de filmografie) op toneel, maar koos uiteindelijk voor het schildersvak. Surinaamse schildersmodellen werden vrienden. In 1953 verhuisde Nola naar Suriname om er een kunstopleiding op te zetten. De blanke Hatterman voelde zich naar eigen zeggen van binnen een ‘neger’.

Bekijk het fragment uit de film van Frank Zichem, waarin Nola haar pleegzoon Armand Baag na jaren weer ontmoet. Armand Baag zette het Surinaamse gedicht dat Nola schreef - Wan de – op muziek. Hier luisteren ze er samen naar…

Bestel het boek via de uitgever of via bol.com. Voor het persbericht enlezingen klik op onderstaande link.